"Oslagbar fiskrätt" 4 port
Ingredienser
3 hajmal-filéer
1 lime
½ dl vin (eller matlagningsvin)
1 tsk citronpeppar
Sås
1 gul lök
flytande margarin
1 ½ dl vin (eller matlagningsvin)
1 dl sky av fisken
3 dl matlagningsgrädde (eller Milda mat/Oatly mat)
1 ½ krm vitpeppar
1 fiskbuljongtärning
1 msk maizena
Gör så här
- Lägg filéerna i en ugnssäker form. Riv över limeskal och pressa ner halva fruktens saft. Häll över vinet (jag använde matlagningsvin), krydda och låt stå och dra till sig i en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
- Tippa formen och häll av spadet (OBS! sparas till såsen). Sätt sedan in fisken i ugnen i ca 15 min, tills den blir helt vit helt vit, ca 15 minuter. Gör under tiden sås och potatismos.
- Sås: fräs löken och slå på vin, spad och grädde. Koka upp och krydda med peppar och buljong. Red med maizena. I orginalrecptet ingick även dill.
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar