torsdag 29 oktober 2009

Middagstips

Förra veckan hade de extrapris på Pangasusfilé (hajmal) på Hemköp, så jag slog till. Letade lite ny inspiration på Matklubben.se och fann detta recept (dock lite modifierat). Det blev supergott! Gillar verkligen den krämiga såsen med en mild limesmak.

"Oslagbar fiskrätt"
4 port

Ingredienser
3 hajmal-filéer
1 lime
½ dl vin (eller matlagningsvin)
1 tsk citronpeppar

Sås
1 gul lök
flytande margarin
1 ½ dl vin (eller matlagningsvin)
1 dl sky av fisken
3 dl matlagningsgrädde (eller Milda mat/Oatly mat)
1 ½ krm vitpeppar
1 fiskbuljongtärning
1 msk maizena

Gör så här
  • Lägg filéerna i en ugnssäker form. Riv över limeskal och pressa ner halva fruktens saft. Häll över vinet (jag använde matlagningsvin), krydda och låt stå och dra till sig i en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
  • Tippa formen och häll av spadet (OBS! sparas till såsen). Sätt sedan in fisken i ugnen i ca 15 min, tills den blir helt vit helt vit, ca 15 minuter. Gör under tiden sås och potatismos.
  • Sås: fräs löken och slå på vin, spad och grädde. Koka upp och krydda med peppar och buljong. Red med maizena. I orginalrecptet ingick även dill.
Servera med potatismos och några trevliga färgglada grönsaker.


MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar