måndag 21 december 2009

Min bästa julsallad

Behöver du ett grönt komplement till jöttbullarna och skinkan. Här kommer receptet på min favoritsallad till jul. Funkar även som ensamrätt kompletterad med lite bönor, fetaost eller kyckling.

Quinoasallad med frukt och nötter
6 port

Ingredienser:
3 dl quinoa
1 tärning ört- eller grönsaksbuljong
3 limeblad
1 dl torkade aprikoser
8 urkärnade dadlar eller 1/2 dl russin
2 lime
1 dl valnötter
1 dl mandel
1 påse bladspenat
olivolja

Gör såhär:
  1. Skölj quinoan och koka den i buljongen tillsammans med limeblad enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  2. Hacka, aprikoser, dadlar nötter, mandlar och salladslök och blanda i quinoan tillsammans med russin och bladspenat.
  3. Riv skalet på limen och pressa ur juicen. Ringla över lite olivolja och dra några tag med pepparkvarnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar