torsdag 2 april 2009

Dagens lunchtips

Kryddiga kikärtsbiffar med morotstzatsiki

Morotstzatsiki:
1 finriven morot
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
en skvätt pressad citron

Kikärtsbiffar:
1 dl mjölk
1/2 dl fibrex
2 burkar kikärtor (eller ännu hellre egenkokta)
1 riven morot
1 ägg
2 msk maizena
1 röd chili
1 msk spiskummin (eller 1 kruka färsk koriander om du vill lyxa till det)
1 msk curry
1/2 tsk salt
1/2 pressad citron
rapsolja till stekning

Gör såhär:
- Börja med lägga fibrexflingorna i blöt i mjölken
- Blanda ihop morotstzatsikin
- Mixa kikärtorna i matberedare tillsammans med morot och kryddor
- Tillsätt fibrexblandning, ägg och maizena och mixa lite till
- Smaka av med citron och salt
- Blöt händerna och forma smeten till biffar
- Stek i ett par minuter på varje sida

Servera biffarna med morotstzatsiki, fullkornsris och paprika. Garnera gärna med lite hackad persilja.


SMAKLIG MÅLTID!

1 kommentar: